Nieuws

Nieuwsbrief september 2022

Daar zijn we wééér!

Wat een heerlijke zomer was het voor de zonaanbidders onder ons! We hopen dan ook dat iedereen goed heeft kunnen profiteren van de gratis energie die dit zonnetje met zich meebracht. Ook wij als bestuur draaien op zonne-energie en we kunnen jullie laten weten dat we hélémaal opgeladen zijn en er weer voor de volle 100% tegenaan kunnen! We willen bijna roepen: Gas erop! Maar ja..... met de gasprijs van vandaag is het toch beter om op het tempo verder te gaan dat jullie van ons gewend zijn: gemoedelijk en vriendelijk én ons vooral niet druk maken om de dingen die er niet toe doen! Als jullie die insteek ook zien zitten, dan wordt het de komende maanden weer een groot feest met z'n allen. 

Trouwens het 1e feestje komt er al snel aan maar daarover verder in deze nieuwsbrief wat meer. We als bestuur kijken weer uit naar jullie komst! Heerlijk sjoelen en kletsen op de donderdagavond en heerlijk zwemmen in het zwembad dat speciaal voor ons al op 10 september opengaat! Wat een frisse traktatie! Heel veel plezier allemaal.  

Brandweermiddag GROOT succes! Brandweermannen, City Riders, vrijwilligers, deelnemers, ouders.....Wat een opkomst! Wat een heerlijke worsten, speklapjes, salades én drankjes! Wat een weer, wat een sfeer! In 3 woorden samengevat blikken we terug op deze geweldige middag: VOOR HERHALING VATBAAR!

Het bestuur staat 100% achter deze woorden en heeft unaniem besloten om er een jaarlijkse traditie van te maken.  HOPPA! Heerlijk toch!    

50 Jaar geleden...... Er was eens........ een 1e keer zwemmen op zaterdagochtend voor mensen met een beperking. Inmiddels zijn we ongeveer 2000 zaterdagen verder. Is het 't Ekkerbad omgedoopt tot De Zuiderpoort en zijn de afgelegde baantjes niet meer te tellen. Het zwembad is al meerdere malen gerenoveerd en er kwam een traplift (recent nog vervangen). Dit alles met behulp van een groep vaste begeleiders en trouwe zwemmaatjes en onder toezicht van een medisch adviseur én natuurlijk een badmeester. Uniek voor de wijde omgeving, geweldig voor mensen met een beperking. Niet vreemd dat vanuit de hele regio, ook vanuit België, wekelijks veel deelnemers van De Klimroos een duik nemen in het gastvrije zwembad De Zuiderpoort. De een spartelt voor zijn of haar plezier, de ander om zijn botjes soepel te houden. En na het zwemmen start voor de fanatiekelingen het 'droogzwemmen' in het restaurant. Natuurlijk onder het genot van een natje en een droogje.

                  

50 jaar Klimrooszwemmen kunnen we niet zomaar voorbij laten gaan en daarom willen wij jullie allemaal uitnodigen voor een feestje op zaterdag 1 oktober.                                      

Het feest zal zowel in het zwembad alsook in De Klimroosboerderij plaatsvinden. We starten om 10.00 uur en eindigen om 13.00 uur. Iedereen zal voor dit feestje nog een persoonlijke uitnodiging ontvangen maar wat we alvast willen verklappen is het volgende: * Je mag een vriendje, vriendinnetje, je man, je vrouw, je kinderen, de buren of zomaar iemand uitnodigen om deze zaterdag heerlijk met je mee te komen zwemmen!

EN/OF: * Je mag een vriendje, vriendinnetje, je man, je vrouw, je kinderen, de buren of zomaar iemand uitnodigen om op deze zaterdag samen te kijken in De Klimroosboerderij en naar wat we allemaal aan gezellige dingen doen met elkaar. * Bij een feest hoort iets lekkers dus er staat voor iedereen in De Klimroosboerderij koffie met gebak klaar! De rest blijft nog een verrassing maar zorg dat je er op zaterdag 1 oktober bij bent!

Heb je vragen over deze dag? Stel ze gerust! Dit mag telefonisch via: 06-54355389 (Liesbeth).

PRIKBORDHANGER 

8 september    Donderdagavondgroep start weer 

10 september  Zwemmen start weer 

23 september  Disco-avond vanaf 19.30 uur. KOM JIJ OOK?!!  

1 oktober        Open dag/50 jaar Zwemmen De Klimroos